НИСКО НАЛЯГАНЕ НА ВОДАТАЧесто срещаните водопроводни проблеми в старите къщи

...
 НИСКО НАЛЯГАНЕ НА ВОДАТАЧесто срещаните водопроводни проблеми в старите къщи
Коментари Харесай

Няколко проблема, които налагат ВиК ремонт


 

НИСКО НАЛЯГАНЕ НА ВОДАТА

Често срещаните водопроводни проблеми в старите къщи са свързани с ниското налягане на водата, само че този ВиК проблем може да се в профил от всяка сериозна компания за. В взаимозависимост от повода ниското налягане на водата може да се появи ненадейно или постепенно да се утежни с течение на времето. Каквато и да е повода, ниското налягане на водата затруднява изплакването на нещата и вземането на душ, тъй че разрешаването на казуса е приоритет, с цел да се върне естественото потребление на водата.
Причини за казуса: Ниското налягане на водата има няколко вероятни аргументи. Прекъсване на водопроводната мрежа може да понижи налягането във вашия кран - това може да е казусът, в случай че и съседите ви ненадейно изпитат ниско налягане на водата. Същата загуба на налягане се случва, в случай че в дома ви има теч от тръба. Затворете всички кранове, проверете водомера си и изчакайте няколко часа, без да употребявате вода, с цел да ревизирате за течове. Ако показанията на водомера се трансформират, евентуално имате теч. Друга евентуална причина е натрупването на минерали и утайки или в тръбите, или в аераторите на крановете и главите за душ. Това струпване забавя водния поток, което води до ниско налягане. Как да отстраните казуса с ниското налягане на водата: Ако смятате, че казусът е в натрупванията, започнете с аераторите или душ-главите, където имате проблеми с налягането на водата. Отвийте края на крана на смесителя, с цел да го почистите. Накиснете аератора в оцет за една нощ, с цел да разхлабите натрупванията. Ако не можете да демонтирате аератора или душ-главата, поставете оцет в найлонова торбичка. Завържете торбичката към кранчето, тъй че аераторът или главата на душа да се намират в разтвора. При други проблеми постоянно е нужна помощта на водопроводчик за възобновяване на налягането на водата. Как да избегнете ниското налягане на водата: Инсталирайте филтрираща система, с цел да не допускате минерали в тръбите, с цел да избегнете бъдещо струпване. Проверявайте постоянно тръбите, с цел да откриете и отстраните течовете в точния момент. Кога да се обадите на водопроводчик: Обадете се на водопроводчик, в случай че налягането на водата спадне ненадейно или не можете да определите повода за казуса. Това може да значи, че имате теч в тръба и се нуждаете от професионални ВиК услуги. Ако забележите последователно понижаване, само че казусът не е в аераторите, може да имате проблем с струпване или разяждане в тръбите. Това също изисква водопроводчик, който да размени или ремонтира засегнатите сектори.
ТЕЧАЩА ТОАЛЕТНА

ВиК проблемите с тоалетната се срещат в разнообразни форми, само че течащата тоалетна е една от най-досадните. Тоалетната към момента работи, само че непрекъснато работи, като хаби вода и издава провокиращ тон.
Какво предизвиква казуса: Постоянно течащата тоалетна постоянно се появява, когато вътрешните механизми на тоалетната към този момент не работят вярно. Клапата на клапата постоянно пропуща вода, в случай че към този момент не пасва вярно. Други евентуални аргументи са дисбаланс на поплавъка, разхлабена тръба за пълнене или теч. Проверете за теч, като поставите хранителна багра в резервоара. След към 20 минути проверете резервоара, с цел да видите дали цветът не се е популяризирал във водата в резервоара заради теч. Как да поправите течаща тоалетна: Проверете всеки съставен елемент, с цел да откриете съответния проблем. Уверете се, че тръбата за пълнене, тънка гъвкава тръба вътре в резервоара, е към момента прикрепена и ориентирана към преливната тръба. Регулирайте поплавъка, с цел да се уверите, че клапанът за пълнене се затваря вярно. Проверете веригата, прикрепена към клапата, с цел да получите вярната дължина и да се уверите, че не е заплетена. Ако простите настройки не оказват помощ, може да се наложи замяна на всички вътрешни съставни елементи на резервоара. Комплектите за ремонт на тоалетни нормално са подобаващи за общоприети модели и се оферират в магазините за домашни използва. Следвайте инструкциите за относително елементарен монтаж. Как да избегнем течаща тоалетна: Въпреки че нормално не можете да предотвратите проблемите с тоалетната, можете постоянно да проверявате съставените елементи, с цел да сте сигурни, че всички те работят вярно.Кога да се обадите на водопроводчик: Може да имате потребност от водопроводчик, в случай че промените съставените елементи на тоалетната паница в резервоара и течащата тоалетна към момента не стопира, тогава не се колебайте да потърсите експертни ВиК услуги.
ПРОБЛЕМИ С БОЙЛЕРА

Проблемите с бойлерите нормално са лесни за разкриване. Отивате да си вземете хубавия топъл душ, само че вместо това ви облива ледено студена вода. Капещата вода, локвите вода, обезцветената вода и шумовете, идващи от бойлера, са други признаци за проблем. В някои случаи можете да отстраните проблемите сами, само че доста проблеми и поправки на бойлери изискват професионална помощ заради сложността и евентуалната заплаха.
Какво предизвиква казуса: Понякога течове са причина за проблеми с бойлера, в това число липса на задоволително гореща вода. Минералните отлагания също предизвикват проблеми в бойлерите. Отлаганията могат да понижат успеваемостта на бойлера, като по този метод понижават подаването на гореща вода в целия ви дом. Утайките могат да причинят и странни звуци от вашия бойлер, които се дължат на нагряване и експлоадиране на утайката или струпване на котлен камък върху нагревателните детайли. Как да отстраняваме проблеми с бойлера: Проверете пилотната лампа, в случай че бойлерът работи на газ. Ако пилотната лампа не свети, уредът няма да създава гореща вода. Погледнете настройката на температурата, с цел да се уверите, че не е била понижена инцидентно. Ако смятате, че казусът е в минералните отлагания, източете резервоара за вода, с цел да промиете утайките. Ако видите, че водата се събира на пода, обадете се на водопроводчик, защото резервоарът евентуално е протекъл и може да се наложи да бъде заменен от експерт. Как да избегнем проблеми с бойлера: Поддръжката на нагревателя за топла вода оказва помощ за ефикасната му работа и предотвратява проблеми. Проверявайте постоянно клапана за налягане. Периодично промивайте резервоара, с цел да отстраните утайките. От време на време оглеждайте резервоара, с цел да ревизирате за капки и течове, които могат да значат по-голям проблем. Кога да се обадите на водопроводчик: Освен в случай че казусът не се отстранява елементарно, като да вземем за пример запалване на пилотната лампа или контролиране на термостата на бойлера, при проблеми с бойлера се обадете на умел водопроводчик. Бойлерите могат да бъдат рискови, а ремонтите - продължителни, по тази причина е по-добре да оставите работата на някой, който предлага професионални ВиК услуги.
Ако проблемите с бойлера предизвикват локви вода на пода, предприемете няколко незабавни ограничения, с цел да осигурите сигурността си. Ето какво би трябвало да извършите:
Изключете зареждането на вашия бойлер. При електрически бойлер се уверете, че сте изцяло сухи и носете чифт работни ръкавици, с цел да изключите прекъсвача, който ръководи бойлера. За газов бойлер използвайте спирателния вентил в точката на свързване на уреда.Изключете водата, с цел да предотвратите в допълнение приключване. Можете да изключите вентилите към бойлера, в случай че те действат вярно. Ако не е по този начин, затворете основния вентил на водата в дома си, до момента в който дойде водопроводчик, който да оцени обстановката.Преместете предметите надалеч от бойлера.
ПОЛЕЗНО: СЪВЕТИ ЗА САМОСТОЯТЕЛНО ИЗВЪРШВАНЕ НА ВОДОПРОВОДНИ РЕМОНТИ

Справянето със личните Ви водопроводни поправки може да Ви спести пари, само че една неточност може да Ви коства доста повече и да докара до вреди в дома Ви. Имайте поради тези препоръки, в случай че планирате сами да отстраните водопроводен проблем:
Уверете се, че изцяло разбирате казуса и метода на премахване. Ако не се чувствате удобно с обсега на плана, вместо това се обадете на експерт.Осигурете всички консумативи и принадлежности, нужни за целия план. Нищо не е по-лошо от това да пристъпите към плана, единствено с цел да установите, че ви би трябвало още нещо. Уверете се, че всички съставни елементи, които купувате, са тъкмо пасващи и ще работят във вашата водопроводна система.Изключете основното водоснабдяване на къщата, с цел да предотвратите огромни вреди от вода.Носете остарели облекла. Водопроводните работи са мръсни.Имайте поради експертни ВиК услуги, ако планът се обърне към по-лошо. Не се опасявайте да се обадите на водопроводчика, в случай че нещата се усложнят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР